Bencsik András lapja megbánta, hogy cikket közöltek Donáth Anna anyjának nem létező abortuszáról

HírKlikk 2024. szeptember 1. 11:50 2024. szept. 1. 11:50

„A Magyar Demokrata szerkesztősége elnézést kér olvasóitól és minden érintettől Ungváry Zsoltnak a lapban szakmai figyelmetlenségből közölt publicisztikájáért, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg” – írta rövid közleményében a Bencsik András által főszerkesztett hetilap.

A Demokratában néhány napja Ungváry Zsolt írt publicisztikát, amelyben egy olyan alternatív univerzumról fantáziált, amelyben Donáth Anna meg sem született volna, mivel 1986-ban Donáth anyjának nőgyógyásza abortuszt végzett el az asszonyon – emlékeztetett a Telex. Ebből pedig, legalábbis a szerző szerint, az következett volna, hogy idén Budapest rendezheti az olimpiát.

Az írás azóta nem elérhető a Demokrata oldalán. A publicisztika ellen korábban többen tiltakoztak, augusztus 28-án, egy nappal a cikk megjelenése után viszont a gimnáziumi tanárként dolgozó Ungváry Zsolt az Érdi Tankerület pedagógusainak tanévnyitó ünnepségén Aradszki Andrástól, a térség fideszes országgyűlési képviselőjétől elismerő oklevelet vehetett át, amelyet a Belügyminisztérium adományozott az állami ünnep alkalmából.

A Momentum 2017-ben a NOlimpia-kampánnyal lett ismert, ebben aláírásokat gyűjtöttek, hogy tartsanak-e népszavazást a budapesti olimpia megrendezéséről, mire a kormány visszavonta a 2024-es olimpiai pályázatát.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom