Berki: a gazdagok több adót fizetnek, mint a szegények, tehát ugyanott vannak

HírKlikk 2019. augusztus 16. 18:25 2019. aug. 16. 18:25

Berki Krisztián azt szeretné, ha a fővárosnak lenne egy saját bankja, amely, mint fogalmazott, „középrossz” menedzsmenttel is képes lenne 34 milliárd forintos profitot termelni. Ez a profit lenne a BKV ingyenessé tételének forrása.

Berki programjában ingyenes BKV-használatot ígért a budapestieknek. Arra a kérdésre, hogy miért gondolja, hogy ez az ígéret, amellyel 2014-ben már Horváth Csaba is előállt, közelebb viszi céljához, azzal válaszolt, hogy ő nem megígéri, hanem megvalósítja ezt az elképzelést - írja az atv.hu.

Arra a kérdésre, hogy miért nem rászorultsági alapon biztosítana Berki elképzelése szerint a főváros ingyenes tömegközlekedést a budapestieknek, a főpolgármester-jelölt azt válaszolta: a gazdagok több adót fizetnek, mint a szegények, „tehát ugyanott vannak”.

Berki szerint nem választást kell nyerni, hanem az emberek bizalmát kell megnyerni, és hibának gondolja, hogy a politikusok csak a választásra koncentrálnak munkájuk során.

A főpolgármester-jelölt továbbra sem beszélt arról, kikkel dolgozik egy csapatban. Azt ígérte viszont, hogy az október 13-i önkormányzati választás előtt két héttel nyilvánosságra hozza, kik a csapatának a tagjai.

Berki Krisztián szerint tízből kilenc autós visszaél a mozgáskorlátozott-kártyával, ezért javasolja, hogy aki ilyet használ, annak 80x80-as matricával kelljen megjelölnie az autóját, abban bízik ugyanis, hogy akik visszaélésre használják a kártyát, azok nem fogják egy ekkora matricával elcsúfítani az autójukat.

A főpolgármester-jelölt azt mondta, októberben nem a pozícióért, hanem a budapestiek bizalmáért száll ringbe.