Biztonságos helyre szállították a rakpartról a tiltás ellenére is otthagyott járműveket

HírKlikk 2023. december 26. 16:35 2023. dec. 26. 16:35

Mivel a Duna várhatóan a budapesti alsó rakpartok szintje felett fog tetőzni, szükség volt arra, hogy az ott parkoló autókat elszállítsák.

„A Budapest Közút Zrt. már vasárnap, december 24-én elhelyezi a megállást tiltó táblákat a budai- és a pesti alsó rakpart teljes hosszában. A korlátozás ellenére ott maradó gépjárműveket december 25-én, hétfőn délután elszállítják” – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester szombaton.

Így is lett. A speciális járművek ugyanis még hétfő késő este is lázasan dolgoztak az autók elszállításán. A dolgukat nehezítette, hogy ugyan kihelyezték a tiltó táblákat korábban és értesítést is hagytak az érintett járművek szélvédőjén, sokan „hosszabb távon” szokták a budai alsó rakparton hagyni autóikat. Ennek egyik oka, hogy – a környéken gyakorlatilag egyedülálló módon – a Batthyány téri P+R parkolót egész évben ingyenesen lehet használni.

A Blikk ottjártakor, este 11-kor a közterület-felügyelet és a katasztrófavédelem két emelődarus járművel javában dolgozott a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon. A szakemberek nem egy külső telephelyre vitték el, csupán igyekeztek az alsó rakparthoz legközelebb eső, árvíz szempontjából védett parkolóhelyre átvinni az autókat, így túlnyomórészt a Bem rakpartra, a Fő utcába, vagy éppen a kettőt összekötő keresztutcákba kerültek. Egy-egy kocsi áthelyezése a rövid távolság ellenére meglehetősen időigényes volt, legalább fél órán át tartott.

A lap úgy tudja, a kocsik elszállításáért bírságot nem kell fizetni. Az autótulajdonosok egy részét értesítik, mások pedig az önkormányzati rendészetnél érdeklődhetnek, pontosan hol találják meg az járműveiket.

Forrás: Blikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom