Blikk: már száz körül járhat a kirúgott „öreg" katonatisztek száma

HírKlikk 2023. január 20. 06:30 2023. jan. 20. 06:30

A Blikk szerint alig két nap telt el az ezt lehetővé tevő rendelet kihirdetése óta, de már száz körül járhat azoknak az „öreg" tiszteknek a száma, akiket leépítenek a honvédségtől.

Máris elkezdődtek az elbocsátások a Honvédelmi Minisztériumban – írja a Blikk. A lap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva ír arról, hogy már talán meg is haladhatta a százat azoknak a „felső tiszteknek” a száma, akikkel szóban már közölték, hogy nem tartanak igényt munkájukra a jövőben.

A lap szerint van köztük több tábornok, illetve ezredesek, alezredesek is, és sokan vannak olyanok, akiket nemrég neveztek ki, most meg elküldik.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden jelentette be azt az aznap megjelent rendeletet, ami alapján elküldhetik a hadseregtől azt, aki elmúlt 45 éves és legalább 25 évet töltött tényleges szolgálati viszonyban.

A miniszter azzal indokolta a lépést, hogy fiatal vezetőket igényel az, hogy a legmodernebb haditechnikát rendszerbe állítsa a hadsereg.

A hvg.hu e-mailben megkereste a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, hogy erősítsék meg a fenti értesüléseket, de a cikk közléséig nem érkezett válasz.