Bödőcs Tibor: Bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá

HírKlikk 2019. október 18. 08:01 2019. okt. 18. 08:01

Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című új könyve apropóján adott interjút a Magyar Hangnak.

Bödőcs Tibor új könyvében, egy szobafestő, Magyar Oszkár monológjába csempészte Magyarország elmúlt évtizedeit, rendszerváltással, korrupcióval és személyes tragédiákkal együtt.

Eddig sem finomkodtam, de most valóban bedurvult a dolog. Amikor a képmutatás kárpitja felszakad, és benézhetünk mögé – amikor a közélet a kokainról és prostikról szól –, akkor hogyan reagáljak? Ha a politikában prostik vannak, akkor nálam is repkednek a prostik. Mint szóképek - mondta a Magyar Hangnak.

Bödőcs szerint ami jelenleg zajlik, az már régen nem politika. Eddig is tudtuk, hogy miként működik a korrupció, de egy ilyen videót nézve sokkal könnyebben átélhetővé vált ez: Aperol Spritz meg az Add ide a didit. Ez jutott nekünk, A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása - teszi hozzá.

Az önkormányzati választással kapcsolatban megjegyzi, hogy kilenc éve megy a NER, eddig nem nagyon tudott mással foglalkozni. Most, hogy az ellenzék erősödött, az a dolga, hogy ha hülyék lesznek, akkor beszéljen róluk. Szerinte ha már hatalmuk van, hibázni is fognak, és még nevetségesebbek lesznek, mint eddig, persze.

"A NER alapja a gondosan kiszámított propaganda, az agresszív gazdasági letámadás – börtönszlenggel a csicskítás. Az érzelmi polgárháború erőltetése dacára jó látni, hogy nem mindenkinek jön ez be. Kíváncsian, de illúziók nélkül várom a fejleményeket. Nekem az ellenzékkel is komoly gondjaim voltak és vannak, érdekel, mit kezdenek az elért eredményekkel. Nem tagadom, nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá, és szeretném látni, hogy ha már lehetőséget kapott a „nemfidesz”, él vele, nem lopnak, nem a másik tábor elleni hergeléssel lesznek elfoglalva az új polgármesterek. Meglátjuk."

 

Forrás: Magyar Hang