Bokszol a Turulért a Kutyapárt és a Mi Hazánk

HírKlikk 2024. augusztus 17. 08:50 2024. aug. 17. 08:50

Magamtól egyetlenegyszer sem hoztam szóba a Turul-szobrot, nem ezt tartom a legfontosabb ügynek a kerületben, hanem azt, hogy közösségi tereket, részvételi irodát, az önkéntesség kereteit szeretnénk létrehozni – mondta az Indexnek a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, aki a XII. kerület leendő vezetője.

Az biztos, hogy a Turul-szobor ebben a formában nem áll ott öt év múlva, de meg kell kérdeznünk a kerület lakosait – jelentette ki Kovács Gergely az Indexnek. A szobor elszállításának legfőbb ellenzője a Mi Hazánk Mozgalom, minden erejével megakadályozá az elszállítást,

Személy szerint nem tartom megfelelőnek, hogy egy kardot tartó turulmadarat emeltek a javarészt zsidó származású áldozatok emlékére. Nem én fogom eldönteni, megkérdezünk szakértőket, történészeket, és igyekszünk – már amennyire lehetséges – ebben az ügyben konszenzusos megoldást találni – mondta egy korábbi interjújában Kovács Gergely. Szerinte a szélsőjobboldal részéről várható, akár erőszakba is torkolló tiltakozások miatt konszenzusos megoldást akart találni. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint, ha Kovács Gergely megpróbálja eltávolítani a hegyvidéki Turul-szobrot, akkor velük szemben fogja találni magát!

A Mi Hazánk a módszereket annak függvényében választja meg, hogy Kovács Gergely pontosan mit fog tenni – írták.

Az biztos, hogy ebben a formában nem áll ott öt év múlva, de meg kell kérdeznünk a kerület lakosait. Olyan megoldást akarunk, ami mindenkinek jó – mondta Kovács Gergely, hozzátéve, hogy jogállamban a Mi Hazánknak nincs joga megkérdőjelezni az önkormányzat döntését.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom