Böröcz javaslata a fideszes városvezetőknél is kiverte a biztosítékot

HírKlikk 2021. május 16. 15:02 2021. máj. 16. 15:02

Székesfehérvár és Balassagyarmat fideszes polgármestere is bírálta a bérlakásrendszerről benyújtott elhíresült fideszes törvényjavaslatot – hívta fel a figyelmet az RTL Híradó összeállítása. A kormánypárti városvezetők is egyetértenek azokkal az ellenzéki véleményekkel, amelyek szerint ez megszűntetné az önkormányzati lakáspolitikát és súlyos vagyonvesztéshez vezetne. A Fidesz úgy reagált, több tízezer család csak így juthatna saját lakáshoz.

„Így nem jó a lakástörvény tervezet” – ezzel kezdte Facebook bejegyzését Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor. Vonják vissza, vagy jelentősen módosítsák! – idézte az RTL Híradó, amelynek tudósítása a szintén kormánypárti székesfehérvári városvezető, Cser-Palkovics András – szinte ezzel egyidőben megjelent – posztját is, miszerint ha jelen formájában fogadják el a javalatot az megszüntetné az önkormányzati lakáspolitikát, ráadásul komoly vagyonvesztést okozna.

A két polgármester nem nyilatkozott az RTL-nek, hiába keresték őket. Ugyanakkor a híradó felidézi Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármester véleményét, aki először szólalt meg kormánypárti oldalon az ügyben. Ő nyílt levelében és nyilatkozatában is leszögezte: „Ez a megoldás nem jó, sőt marhaság”.

A fideszes országgyűlési képviselő, Böröcz László javaslata szerint az önkormányzatoknak kötelező lenne eladni a lakásukat, ha a bérlők ezt kérik. Mégpedig a piaci 30 százalékáért, ám a  különféle kedvezményekkel a vételár akár 10,5 százalékra is lemehetne. Szerinte ez az emberek akarata.

A Fidesz mindenesetre azt írta, hogy a céljuk változatlan, több tízezer családot szeretnének saját otthonhoz juttatni. De minden módosítási javaslatot megfontolnak és megpróbálják meggyőzni azokat, akiknek fenntartásaik vannak – tudósított az RTL Híradó.

 
Forrás: Hírklikk