Brit milliárdos nézni tűzijáték Karmelita kolostor terasz

Föld S. Péter 2019. augusztus 23. 08:16 2019. aug. 23. 08:16

Ha Orbán Viktor nem építtet milliárdokért teraszt a Karmelita kolostor falára, akkor feltehetőleg soha nem hallunk Lord Ashcroftról. A milliárdos angol konzervatív politikus nevét azonban most mégis megismerhettük, mert az illető úr személyesen dicsekedett el azzal, hogy a miniszterelnök teraszáról nézte az augusztus 20-i tűzijátékot.

Szép lehetett a látvány, bizonyára tetszett a brit milliárdosnak. Hogy miként került oda, és milyen más illusztrisok társaságában élvezte az estét, arról diszkréten nem írt semmit a közösségi oldalán. Ami egyfelől érthető, mert ismereteink szerint a brit milliárdosok nem locsifecsi népség, másfelől viszont nekünk emiatt hiányérzetünk támadt. Lord Ashcroft rövid beszámolójából ugyanis csak annyi derült ki, hogy nagyon szép volt, amit látott, ám, hogy a házigazda Orbán Viktor miniszterelnök is vele együtt örült a durranásoknak, azt sűrű homály fedi.

Így azután elképzelhető, hogy Orbán nem a Karmelita kolostor erkélyéről nézte a tűzijátékot - ha nézte egyáltalán. Lehet, hogy szűk családi körben, az övéi között töltötte az ünnepet, kihasználta, hogy nincs semmilyen hivatalos elfoglaltsága, és végre a szeretteivel lehet. De az sem kizárt, hogy magányra vágyott, és még a családnál is szűkebb körben, egyedül, gondolataival elvonultan elmélkedett Magyarország és a világ jövőjéről. Időnként talán még az univerzum is bevillant neki, hogy mit kellene kezdeni a világmindenséggel, de aztán elhessegette a gondolatot, túl nagy falat ez egy embernek, legyen az isten dolga, mi maradjunk a realitásoknál, a földön, nekünk elegendő, ha Magyarország és a világ dolgait egyengetjük.

És akkor már tényleg csak egyetlen kérdés maradt: mit keresett Lord Ashcroft brit milliárdos politikus Orbán Viktor erkélyén? Bérbe vette néhány órára, mint egy garniszálló szobáját? Vagy baráti szívességből lehetett ott, valamely általunk nem ismert gazdasági érdekeltség okán? Esetleg, Orbán is ott volt, csak a Lord ezt nem tartotta fontosnak megjegyezni?

A válaszokat a szerkesztőségbe várjuk.