Brutális pusztítást végzett az éjszakai vihar

HírKlikk 2018. június 13. 05:30 2018. jún. 13. 05:30

Az országon átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott, a tűzoltókat kidőlt fák, elárasztott pincék miatt riasztották szerdára virradó éjjel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. 

A közlemény szerint Zala és Somogy megyében is több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon.

A Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra. 

A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa. Baranya megye és Budapest több pontján szintén kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat, csakúgy, mint Bács-Kiskun megyében.

Pest megyében Makádon, Dömsödön, Bugyin, Dabason, Ócsán, Alsónémediben, Üllőn és Ecseren összesen csaknem húszezer fogyasztónál nincs áram. Kecskemét térségében 42 ezer, Baja környékén pedig 5900 fogyasztót érint az üzemzavar.

A szolgáltatók dolgoznak a hibák kijavításán - közölte az OKF szerdára virradó éjjel.

A Budapest-Kelebia vasútvonalon, Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között szerda hajnalban egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket, ezért ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés.

Forrás: MTI