Brutálisan kikapott egy republikánus politikus, de nem hajlandó elismerni a vereségét

HírKlikk 2022. január 17. 18:30 2022. jan. 17. 18:30

Ezt tanulták Trumptól a republikánusok? Hiába kapott ki 59,1 százalékos különbséggel Jason Mariner floridai republikánus képviselőjelölt demokrata kihívójával, Sheila Cherfilus-McCormickkal szemben, nem hajlandó elismerni vereségét.

Florida 20. számú kongresszusi választókerületében rendkívüli választásokat rendeztek, hogy delegáljanak egy képviselőt a Kongresszusba a 2021 áprilisában elhunyt Alcee Hastings helyére.

Sheila Cherfilus-McCormick progresszív demokrata jelölt 43 663 szavazatot kapott, a voksok 78,7 százalékával győzött, szemben Jason Mariner republikánus jelölttel, aki 10 883 szavazattal 19,6 százalékos eredményt ért el.

Mariner most párttársához, Donald Trumphoz hasonlóan, a választási eredményeket támadja és nem ismeri el vereségét, különféle „szokatlan dolgokra” hivatkozva – írja a Portfolio a Business Insider cikkét ismertetve. 

Politikai elemzők most attól tartanak, hogy a választási eredmények támadása és az ezekkel kapcsolatos pereskedés egyfajta „új normalitás” lesz az amerikai közéletben, elsősorban a republikánus oldalon.