Brutálisat szakít Mészáros Lőrinc a Tisza-Túr tározó építésén is

HírKlikk 2019. április 23. 13:44 2019. ápr. 23. 13:44

Mielőtt elnyerte a közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., még csak 19 milliárddal számoltak annak kiírói.

A becsült 19 milliárd forint helyett 25 milliárd 974 millió forintért tervezheti és építheti meg a Tisza-Túr tározót a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. a nyíregyházi Ke-Víz 21 Építőipari Zrt.-vel - számol be egy újabb, a felcsúti milliárdos nevéhez kötődő közbeszerzési drágulásról az uniós közlöny alapján a Napi.hu.

A projekt általános célkitűzése a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével. A közel 26 milliárd forintos beruházás az európai uniós finanszírozású Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával valósul meg.

A munkákba Mészáros Lőrinc érdekeltsége alvállalkozóként bevonja a Duna Aszfalt Kft.-t, a Kötiviép'B Kft.-t, a Hazai Építőgép Társulás Kft.-t, a Békés Drén Kft.-t, a Viziterv Consult Kft.-t és az Aqua Duplex Kft.-t.

Forrás: Napi.hu