Cáfolja az OMSZ a baranyai pár állításait

HírKlikk 2023. szeptember 3. 17:50 2023. szept. 3. 17:50

Egy baranyai pár az ATV Híradónak nyilatkozva azt állította, júliusban kocsival indultak szülni, de a baba már a szomszéd faluban világra jött. Ekkor hívtak mentőt, de a kocsi szerintük csak sokára érkezett ki, és a mentősök a helyzethez képest megalázó és emberségüket sértő módon jártak el. A pár állításaira Győrfi Pál reagált.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Mohácshoz közeli Görcsönydobokáról indult a pár a kórházba, abban bízva, hogy még időben beérnek a születendő gyermekük érkezéséig. Szekszárdra szerettek volna eljutni, de nem sikerült elérni a célt. A gyermek nem sokkal később az út mellett megszületett, ám az édesapa, Steiner Csaba állítása szerint ő már korábban tárcsázta a mentőket. 

Az apa folyamatosan tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel, aki azt mondta neki, hogy ne csináljon semmit. Mikor megszületett a kicsi, akkor mondta, hogy tegyék az anya mellkasára és takarják be. Ezután derült ki, hogy két mentőt kellett várni a mohácsi állomásról. 

,,Egy mentőben nem utazhat az újszülött meg az anyuka baleset miatt, ezért elküldték a két mentőt. Szinte egyszerre értek oda a helyszínre, a hívástól nagyjából negyven perc volt mire kiérkeztek" – mesélte az édesapa. A kicsit és az anyukát Pécsre vitték. Az apa azt is elmondta, hogy az út szélén, mindenki előtt, ruhátlanul tették a mentőbe a feleségét.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu szerkesztőségének elküldött levélben reagált az elmondottakra. Győrfi Pál szerint az elhangzottakból semmi sem igaz. Mint írta,

  • A mentők 12 percen belül a helyszínen voltak.
  • Szakszerű ellátásban részesítették a kismamát és az újszülöttet, akiket a szakma szabályai szerint szállítottak kórházba.
  • A „mindenki előtt, ruhátlanul tettek a mentőbe” állítás „szemenszedett hazugság”.
  • Az apa a kórházi átadáskor külön köszönetet mondott az ellátást végző mentőknek.

Győrfi Pál hozzátette: a hírt „mentők elleni, politikai célú, alaptalan és szándékos lejáratási kísérletként” értelmezik és visszautasítják.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom