Csakis az ellenzék tehet arról, hogy kidobják az utcára az embereket

Jász 2018. augusztus 16. 19:21 2018. aug. 16. 19:21

Hiába lakoltatják ki naponta a kisgyermekes családokat, a Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen. Szerintük ugyanis ők már mindent megtettek, amit lehet. Egyébként is az ellenzék a felelős mindenért.

A nagyobbik kormánypárt frakciója közölte: "egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket".

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok fellépése rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették. "Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és a Lehet Más a Politika képviselői még a forintosítást sem szavazták meg" - nyomatékosították.

Véleményük szerint a kormány mindent megtett, hogy ne dobják ki az utcára az embereket. Azt írják, sok intézkedést hoztak a devizahiteles családok megsegítésére. Például bevezették az árfolyamgátat, forintosították a devizahiteleket, lehetővé tették a végtörlesztést, valamint elszámoltatták a bankokat.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.