Csendőrpertu – avagy Orbán Viktor kolbásszal eteti Menczer Tamást

Föld S. Péter 2024. május 22. 15:20 2024. máj. 22. 15:20

Orbán Viktor titkos kampánykörútján a Pest megyei Tinnyére is elvetődött, ahol a térség országgyűlési képviselője, az utóbbi időkben a Fidesz kommunikációs igazgatójaként is dolgozó Menczer Tamás fogadta. A miniszterelnök vendéglátója kíséretében felkereste az Üvegtigris című filmből ismert Üvegtigris büfét, majd, mint a nép egyszerű gyermeke, sült kolbászt kért mustárral.

De előtte még megmutatta az épp szolgálatban lévő büfésnőnek, hogy ő milyen jó fej.

Egy nagydarab kopasz emberre számítottam – mondta Orbán, aki ezzel az elmés megjegyzéssel a filmbéli Lali büfésre utalt. E rövid, lényegre törő mondatból megtudhattuk, hogy a miniszterelnök látta az Üvegtigris című filmet, vagy ha nem, akkor emberei összeírták neki, hogy mi minden volt az alkotásban.

Ízlett a sült kolbász a miniszterelnöknek, szerencsére a mustár is rendben volt, nem talált benne semmi kivetni valót. Ám a közismert jó szíve nem engedte, hogy egyedül adózzon a kulináris kihívásoknak, ezért a mellette álló, láthatóan éhes Menczer Tamást is megkínálta a kolbászából.

Tényleg nekem adja a negyedét? – hallatszik a miniszterelnök Facebook oldalára feltöltött rövid videón Szijjártó egykori helyettesének megilletődött kérdése. Lojalitás volt Menczer hangjában, bokacsattogással elegy mély meghajlás, a helyzethez illő alázatról nem is szólva. Az jött le belőle leginkább, hogy egy fideszes képviselő, aki mindemellett a párt kommunkációjáért is felel, akárkitől nem fogad el élelmiszert.

Meg vagy hívva – mondta neki Orbán.

Nagylelkű hangulatban volt a miniszterelnök, nem kért pénzt Menczertől, amiért az megehette a kolbásza maradékát. Amúgy pedig, itt hívnánk fel az olvasóközönség figyelmét a párbeszédnek egy sajátos mozzanatára, miszerint Orbán tegezte Menczert, míg az tisztelettudóan visszamagázta a miniszterelnököt.

Csendőrpertunak hívják az ilyet, amikor az uraság leereszkedik a nála alábbvalóhoz. Talán még a keresztnevét is tudja Orbán Menczernek – Sanyi, Endre, Tomi? – de az biztos, mert a saját szemünkkel láttuk, hogy a kolbásza negyedét, méghozzá ingyen, neki adta.

Szép gesztus ez a miniszterelnöktől, még akkor is, ha tudjuk, hogy van mit a tejbe aprítania. A hazai átlagbérhez viszonyítva kifejezetten jól keres, meg aztán a magyar szólás is úgy tartja, hogy van annak, aki el nem issza. Márpedig sok rosszat lehet mondani Orbánra – ezek felsorolásától most megkímélnénk az olvasót –, ám azt még senki nem állította, hogy mértéktelenül italozna. 

Tavaly ilyenkor egyébként mezítlábas lángost evett, fokhagymával, ehhez képest ez a mostani sültkolbász-mustár kombó kifejezetten előrelépés. 

Sajnálhatja Menczer Tamás, hogy akkor még nem tarthatott a miniszterelnökkel, biztos leesett volna neki egy-két jó falat Orbán tányérjáról.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom