Csepelen nincs Meseország

HírKlikk 2020. október 8. 19:40 2020. okt. 8. 19:40

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármester minden kerületi óvodának megtiltotta a könyv olvasását, döntését levélben küldte ki az intézményvezetőknek.

A 444 számol be arról, hogy Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását. Ezt levélben közölte az intézmények vezetőivel, akik az ovis értekezleten továbbították a direktívát az óvodai nevelőknek. 

A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Hierholczné Faragó Tünde megerősítette a hírt, de nem kívánta kommentálni a döntést.

Az egyik intézmény óvónője elmondta a portálnak, hogy ezt a könyvet eddig sem olvasták a gyerekeknek, nincs is meg az óvodának. Hozzátette, hogy különösnek találja a tiltást, mert eddig nem szóltak bele, hogy mit olvashatnak és mit nem. Korábban nem fordult elő, hogy könyveket betiltott vagy ajánlott volna a polgármester. Nem volt tiltólista az óvodában.

„Meg kívánjuk óvni a csepeli gyerekeket” – indokolta döntését a csepeli önkormányzat, amely valószínűleg Orbán Viktor „hagyják békén a gyerekeinket” kijelentésére reflektál.

Ez az a könyv, amit Duró Dóra ledarált, miután homoszexuális propagandának nevezte. 

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a könyv kiadója szerint, a benne olvasható mesék a különböző hátrányos helyzetű kisebbségek megbecsülését akarják bemutatni és persze nem az óvodás korú, hanem a jóval idősebb gyerekeknek.