Cser Ágnes a saját biztonsága érdekében ne jelenjen meg a szombati tüntetésen!

HírKlikk 2021. július 30. 14:15 2021. júl. 30. 14:15

Sárga szakszervezet – ez a szó villant be dr. Szelényi Zoltánnak, az orosházi Dr. László Elek Kórház traumatológus főorvosának – aki egyébként az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként indul az előválasztáson –, amikor elolvasta Cser Ágnes eligazító levelét, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szombati tüntetése alkalmából írt.

Szelényi közösségi oldalán kifejti, hogy sárga szakszervezetnek nevezik az olyan munkahelyi érdekképviseletet, amely formailag megfelel a szakszervezet követelményeinek, a vezetősége azonban összejátszik a munkáltatóval, nem képviseli a dolgozók érdekeit. A szervezeti felépítés pedig olyan, hogy ne lehessen leváltani a vezetőséget. A sárga szakszervezet jó a munkáltatónak és örökös megélhetést biztosít a szakszervezeti vezetésnek. Egy valaki marad vesztes: a dolgozó.

Szelényi szerint az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete akár mintája is lehetne a sárga szakszervezetnek. Cser Ágnes 1999 óta elnököli, túlélve kormányokat, egészségügyi reformokat, gazdasági válságokat.

„Betölti tisztségét, tárgyal, töretlen erővel ’harcol’ a dolgozókért. Időnként nyilatkozik is a sajtónak, kioktat, megmond és ledorongol. A vele egyet nem értőket pedig beperli. Tette ezt a Magyar Orvosi Kamarával, teszi ezt Dr. Pápai Tiborral, a MESZK elnökségi tagjával.”

Szelényi szerint Cser Ágnes levelének a lényege az, hogy a MESZK csak ne ugráljon, főként ne próbálja beleártani magát a szakszervezet dolgába. A tervezett tüntetés pedig nem más, mint politikai megrendelésre készülő hiszti, és mindenkit óva int attól, hogy ezért a Hősök terére menjen. Én mindenestre ott leszek – fűzte hozzá az orvos, akit láthatóan nem hatott meg a szakszervezeti vezető intelme.

Szelényi emlékeztet rá, hogy Cser Ágnes a szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel kapcsolatban nem volt ilyen harcos, pedig a törvény első számú kárvallottjai a szakdolgozók, a műszaki és irodai dolgozók. Akkor sem emelte fel a szavát, amikor a Covid-osztályokon dolgozók nevetségesen alacsony pluszjövedelmet kaptak, emberfeletti munkájukért.

Levelében Cser Ágnes  bírálja a több szakszervezeti vezetőt, akik – állítása szerint – a 2015-ös tüntetésen őt „besörözött krampácsolókkal” fütyültették ki.

„Most is abban bízom, és tudom, hogy a Hősök terén a nevem felolvasásakor szervezett füttykoncertet fognak előadni megrendelésre, mint ahogy már 2015-ben Palkovics-Gaskó-Balogh az Akciószövetségnek keresztelt tákolmány S. Mariskával megtámogatva, az egészségügy megváltóinak feltüntetve magukat már előadták. G. István ’fekete serege’ szegény, besörözött krampácsolói biztosították a fújolást és a füttyögést, „mint a teljes egészségügyi ágazat képviselői.”

Szelényi emlékeztet: 2015. május 12-én több kollégája is jelen volt az említett eseményen. Tőlük tudja, hogy Cser Ágnes sajátos modorával kifejezetten hergelte a tömeget, és Balog Zoltán MESZK elnöknek kellett visszafognia, nehogy valamelyik lelkes szakdolgozó leszedje az emelvényről. Ennélfogva – jegyzi meg Szelényi –, saját biztonsága érdekében kéri elnök asszonyt, hogy július 31-én ne jelenjen meg a tüntetésen, a helyét pedig adja át egy valódi szakszervezeti vezetőnek.

Forrás: Hírklikk