Decembertől lassabban járnak majd a debreceni, szegedi és békéscsabai InterCity vonatok

HírKlikk 2024. augusztus 11. 18:35 2024. aug. 11. 18:35

A Közlekedő Tömeg Egyesület Facebook-oldala tájékoztat arról, hogy decembertől ismét nőni fognak a vasúti menetidők. A menetrend-tervezet szerint a debreceni, a szegedi és a békéscsabai InterCity vonatok is lassabbak lehetnek az eddig megszokottnál.

Az Egyesület kiemeli, hogy  az elmúlt évekkel szemben idén elmaradt a jövő évi menetrend társadalmi konzultációra bocsátása, viszont a Vasúti Pályakapacitás-elosztó (VPE) Kft. honlapjára felkerültek az üzemi menetrend-tervezetek. Bár a Közlekedő Tömeg Egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a közzétett menetrendábrák hangsúlyozottan tervezetek, azoktól a végleges menetrend több ponton is eltérhet majd, jól jelzik azonban, milyen menetrendi változások várhatóak országszerte a következő időszakban.

A teljesség igénye nélkül több vasútvonalat is felsoroltak, ahol a tervezetek alapján változás várható:

  • A Pápa-Csorna vasútvonalon 6 perccel nőhet a menetidő mindkét irányban.

  • Miskolc és Tornanádaska között újabb 17 perccel nőhet a menetidő.

  • A Nyugati pályaudvartól Debrecenig 3 perccel nőhet a Nyírség InterCity menetideje.

  • Debrecen és Nagykereki között várhatóan 17 perccel nőhet a menetidő.

  • Nyíregyháza és Vásárosnamény között 8 perccel, Fehérgyarmat és Zajta között pedig 7 perccel nőhet a menetidő.

  • A békéscsabai InterCity-k menetideje 4 perccel nőhet.

  • A szegedi InterCity-k menetideje pedig 7 perccel, 2 óra 33 percre nőhet.

  • Hódmezővásárhely és Orosháza között 32 perccel nőhet a menetidő, ezáltal a mostani, óránkénti ütemes közlekedés ellehetetlenülne.

Az egyesület szerint a fentieken túl lehetnek még olyan változtatások a jövő évi menetrendben, amelyek komoly hatással lehetnek az utasokra. Az egyesület kéri a minisztériumot, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően, folytasson társadalmi egyeztetést a menetrend átalakításáról, és a jól ismert és gyakran hangoztatott üzemeltetési szempontokon túl, ismerje meg bátran az utazóközönség elvárásait is – írja a Telex.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom