Demeter Szilárd megint führerezett

HírKlikk 2020. december 12. 06:35 2020. dec. 12. 06:35

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint visszavont cikkében abban tévedett, hogy Soros Györgyöt liberálisnak nevezte.

A PIM főigazgatójával pénteken tett közzé a kontra.hu egy hosszú, tegeződős-vicceskedős interjút – vette észre a Népszava. Ebben Demeter Szilárd – a korábban botrányt okozó és visszavont publicisztikája kapcsán – burkolt formában újfent Führernek nevezte Soros Györgyöt. „Az általános olvasat, hogy a fő tételmondatom: Soros György a liberális Führer. Nos, Soros és csatlósai biztosan nem liberálisok, mert nem tűrik az ellenvéleményt, képtelenek a racionális vitára. Ebben tévedtem” – fogalmazott.

A PIM főigazgatója november 28-án egyébként egy másik publicisztikát is közzétett az Origón Válasz a Mazsihisznek címmel, amelyben úgy fogalmazott: „Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak – atrocitások, zsidók életét veszélyeztető terrortámadások tömkelege bizonyítja ezt az elmúlt évekből.” Az Origón most is olvasható, nem visszavont publicisztikájában Demeter azt is kifejtette: „Azzal, hogy például a lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az »európaiak« köréből (anélkül, hogy tudnánk, pontosan mit is értenek európai értékeken), gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül. 75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet.”

Forrás: Népszava