Demeter Szilárd Orbán Viktor „iránymutató gondolatait" idézte főigazgatói pályázatában

HírKlikk 2024. július 22. 10:15 2024. júl. 22. 10:15

Demeter Szilárd a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatában többször is Orbán Viktort idézi, derül ki a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) közleményéből.

A szakszervezet emlékeztetett arra, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) akkori minisztere, Csák János megtagadta Demeter Szilárd egy közintézmény vezetésére (nevezetesen a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójának betöltésére kiírt pályázatra) benyújtott anyagának kiadását – írja a 444

A KKDSZ jogorvoslatért folyamodott és ennek eredményeként ki kellett adnia a KIM-nek Demeter főigazgatói pályázatát. Demeter egyébként azóta már nem tölti be a múzeum főigazgatói tisztséget, hanem ő a MNM Közgyűjteményi Központ elnöke.

Demeter Szilárd pályázatban két helyen is hivatkozik a hivatalban lévő miniszterelnökre, ami a KKDSZ szerint egy szakmai anyagban meglehetősen szokatlan:

„Önmagában az egyén: semmi. Orbán Viktor miniszterelnök lényeglátó gondolata szerint még csak nem is szabad, hanem csupáncsak magányos. …”

Más helyen Demeter azt írja:

„Orbán Viktor miniszterelnök iránymutató gondolatait idézem: Ha az életfa törzsét elfűrészeljük, gyökérzete értelmetlenné válik, koronáját ördögszekérként görgeti a történelem vihara.”

A teljes pályázat itt olvasható.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom