Deutsch (magyarul: Német) Tamás nácizza a németeket

Föld S. Péter 2021. augusztus 3. 17:42 2021. aug. 3. 17:42

Deutsch (magyarul: Német) Tamás a nácik karlendítéséhez hasonlította, hogy Sebastian Vettel a szivárványos szimbólummal kiállt a másság védelmében. A németek négyszeres világbajnok Forma 1-es versenyzője azzal húzta ki a gyufát az igazságra mindig fogékony Deutschnál, hogy bírálta a Fidesz-kormány politikáját és szivárványszínű cipőben és pólóban jelent meg a sajtótájékoztatón.

Nem ez volt az első eset, hogy a Fidesz politikusai, vagy éppen a párt szellemi verőlegényei nácizzák a németeket. A németek nem szeretik, ha náci múltjukra emlékeztetik őket. Arra a múltra, amivel már megbékéltek, és az elkövetett bűnökért bocsánatot kértek. Ez a bocsánatkérés még akkor is értékelendő, ha tudjuk, hogy vannak bűnök, amelyeket soha nem lehet jóvátenni.

Nem mellesleg, a náci Németország politikusai nem voltak nácibbak, mint más országok – köztük az akkori Magyarország – vezetői. Azért látszott jobban, hogy ők nácik, mert Németország nagy volt és erős, megtehette, hogy megtámadjon más országokat.

Ha Magyarország akkor nagyobb és erősebb, akár mi is lehettünk volna a németek helyében, és akkor most bennünket nácizhatnának más országok Deutsch Tamásai. Mert Deutsch Tamások mindenhol vannak, a különbség, hogy jobb helyeken kívülről kiabálnak be, mert nem engedik őket és pártjukat a hatalom közelébe.

Vannak persze bűneik a németeknek, nem is kell múlt századba visszamennünk az időben. Angela Merkel kancellárnak például egyszer majd el kell számolnia azzal, hogy tevékenyen asszisztált Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban maradásához és ezzel elősegítette, hogy a Fidesz kifoszthassa Magyarországot. Megmásítsa a múltját, elhazudja a jelenét, ellopja a jövőjét. 

Volt néha egy kis ejnye-bejnye, de csak annyi, hogy ne fájjon Orbánnak, és a magyar miniszterelnök továbbra is a „mi kutyánk kölyke” maradhasson. 

Merkel és a németek gazdasági érdekeik miatt tartották Orbánt hatalomban, szinte számolatlanul adták neki az uniós pénzt. Mely pénz egy részének lába kelt, más részét pedig az Európai Unió gyengítését célzó propagandára használta a Fidesz. Történelmi szóhasználattal élve: Orbánt a német nagytőke – alapvetően az autógyárak – engedték elfajulni, ők nem koppintottak az orrára, amikor még megtehették volna. 

A németek nem nácik, ahogy Deutsch (Német) Tamás a maga szofisztikált módján állítja, viszont abban az értelemben magyarellenesek, hogy – a magyar társadalom nagyobb hányadának közönye és bénultsága mellett – az ő saruk is, hogy Orbán Viktor még mindig Magyarország miniszterelnöke.