Deutsch Tamás bocsánatot fog kérni Gyurcsány Ferenctől

Nagy András 2019. május 28. 11:16 2019. máj. 28. 11:16

Miközben a Miniszterelnökség tegnap már bocsánatot kért a Dobrev Klára cégéről tett két évvel ezelőtti hazug kijelentések miatt, vélhetően ugyanez a sors vár Deutsch Tamásra is, miután a Demokratikus Koalíció a fideszes EP-képviselőt is beperelte egy uniós pályázattal kapcsolatos valótlan állítása miatt. Deutsch erre az ATV reggeli műsorában kedden azt mondta, szintén bocsánatot fog kérni Gyurcsány Ferencéktől, mert „jogerős bírósági ítéletet mindenkinek be kell tartani”.

A fideszes politikus ez után haszonlesőnek nevezte DK-t, amely szerinte csak azt nézi, hogy a vasárnap megszerzett politikai tőkéjét hova tudja befektetni Európában. Ezzel, ha jól értettük, Deutsch arra célzott, hogy a DK még nem döntötte el, hogy a liberális vagy a szociáldemokrata frakcióba fogja beültetni négy képviselőjét.

Saját bevallása szerint egyébként rettentő jól érezte magát a választások éjszakáján. Bár a Fidesznek a tisztán listás lebonyolítás mellett nem jött össze a kétharmad, továbbá a fővárosban, de a nagyobb városokban is alulmaradt összességében az ellenzékkel szemben.

„Fantasztikusság a négyzeten", egy hatalmas, nagyon erős felhatalmazást kaptak, szerinte tény, hogy a magyar polgárok „elsöprő többsége azon az állásponton van, amin a Fidesz, vagyis hogy Európának megálljt kell parancsolni a bevándorlásnak”.

Deutsch szerint az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legerősebb delegációja az övéké lesz. A fideszesek szerinte továbbra is a néppárti képviselők között fognak helyet foglalni Brüsszelben.