DK-s vezetésű önkormányzat adott munkát Kovács Zoltán feleségének

HírKlikk 2023. október 16. 09:46 2023. okt. 16. 09:46

Az önkormányzati tulajdonban lévő Óbudai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja lett Szikora Linda, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs felelős államtitkár felesége.

Az rtl.hu értesüléseit az ellenzéki vezetésű önkormányzat is megerősítette: „Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja, a Fidesz delegálta dr. Balogh Péter helyett. A delegálás alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül."

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, üzlethelyiségeket kezeli, értékesíti, üzemelteti a piacokat, illetve az ingatlanvagyonnal kapcsolatos műszaki, szakértői, nyilvántartási feladatokat látja el. 

Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetőjének előterjesztéséről az április 27-i képviselő-testületi ülésen, zárt ülésen szavaztak. A döntés egyhangú volt: a jelenlévő 20 képviselő mindegyike igennel voksolt.  Az óbudai képviselő-testületben 22-en vannak: heten fideszesek, tizennégyen az ellenzéki összefogás pártjaiban politizálnak, egy képviselő pedig független. 

Ez az jelenti, hogy a kormánypárti képviselők egy ilyen kinevezést önmagukban nem tudtak volna keresztülvinni. 

Bár Kovács Zoltán felesége nem tartozik a nyilvánosságban sokat szereplő politikusi házastársak közé, 2021-ben a 24.hu írta meg, hogy üzlettársa, Kovács Róbert milliókat kapott az emlékezetes vadászati kiállítást szervező cégtől úgy, hogy éppen a férje felelt a rendezvényért kormánybiztosként.

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom