Dobrev Klára: a magyar egészségügyet viselte meg a legjobban a világjárvány

HírKlikk 2021. május 15. 13:25 2021. máj. 15. 13:25

Az elmúlt másfél évben a magyar egészségügyet viselte meg a legjobban a világjárvány – fogalmazott Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje online sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára kiemelte: a magyar egészségügyben lettek a leghosszabbak a várólisták, itt maradt ellátatlanul a legtöbb ember, és ezért sokak egészségi állapota romlott. A várólisták elviselhetetlenül hosszúak, és több tízezer ember vár, akiknek emiatt a gyógyuláshoz való esélye is csökken – tette hozzá.

Azt mondta: szaruhártyaműtétre az állami egészségügyben a leghamarabb 2023 végére kaphatnak időpontot a betegek, csípőprotézis-, térdprotézis- vagy gerincműtétre is éveket kell várni, sőt a várólisták a gyermekgyógyászatban is megjelentek.

Dobrev Klára hangsúlyozta: a magánegészségügyi szolgáltatók száma soha nem látott mértékben nőtt az elmúlt években. Ezeket azonban csak egy szerencsés kisebbség veheti igénybe  „sok tízezer, néhol százezer forintért", viszont több millióan nem engedhetik meg maguknak – jelentette ki.

Ezért, ha az ellenzék alakíthat kormányt 2022-ben, Dobrev Klára lehetővé tenné, hogy a társadalombiztosítási befizetések egy részét magánegészségügyi szolgáltatónál is fel lehessen használni.

Forrás: MTI