Dobrev Klára telefonál

Föld S. Péter 2020. július 30. 12:40 2020. júl. 30. 12:40

Fotót közölt Dobrev Kláráról az Origo, a Fidesz igazmondója. A képen a DK uniós képviselője látható, amint éppen telefonál. Hogy kivel beszél, azt nem tudni, bár az Origo – mely portál mindent tud – ezt a nagy titkot is sejtetni engedi.

A kép alá ugyanis origóék a következőt írták. „A vonalban Gyurcsányné, az Origo információi szerint akár Dull Szabolcs, az Index menesztett főszerkesztője is hívhatta.”

Most tekintsünk el olyan apróságoktól, hogy Gyurcsányné nem létezik. Dobrev Klárának hívják a képen telefonáló nőt – a mindig igazmondó Origónál is jól tudják, hogy a DK EP-képviselőjének a neve Dobrev Klára. Origóék azonban meglehetősen prosztó módon, rendszeresen Gyurcsánynéként említik, nyilván, mert a családbarát kormány ily módon kíván tisztelegni a női princípium előtt.

Túl ezen, ott van a képaláírás másik állítása, miszerint „Gyurcsánynét” akár Dull Szabolcs is hívatta. Akár hívhatta ő is, de a képből ez nem derül ki. Ilyen alapon hívhatta valamelyik gyereke, a dalai láma, Ferenc pápa, Kövér László, vagy akár az Origo valamelyik igazmondásáról elhíresült szerkesztője. 

Akár meg is kérdezhetnénk egyébként, hogy miként került Dull Szabolcs híváslistája az Origóhoz. Hogy nincs-e ezzel kapcsolatban teendője az adatvédelmi biztosnak, a rendőrségnek, mindenféle rendű és rangú nyomozóhatóságnak. Mert az már kiderült, hogy Dull főszerkesztő hivatali idejében a céges telefonját használta – azért kapta a munkahelyétől, hogy telefonáljon –, de hogy miként került a híváslitája az Origóhoz, az megérne egy misét.

Akár törvénytelen eszközökkel is megtörténhetett ez, írhatnánk az Origo stílusában. Ebben az esetben már rendőröknek kellene nagy erőkkel kivonulni és házkutatást eszközölni az Origónál, a főszerkesztőt és az ügyben érintett munkatársakat pedig gyanúsítottként kihallgatni. Erről persze nincs szó, és ismerve a hazai viszonyokat, ilyen nem is várható. 

Pedig, egy normális demokráciában akár ez is elvárható lenne.