Dömötör Csaba: csak Karácsony Gergely lepődik meg, hogy Gyurcsány átverte

HírKlikk 2019. június 12. 13:10 2019. jún. 12. 13:10

Varju László DK-s képviselő az Országgyűlésben kedden arról beszélt, hogy izgalmas és valós verseny lesz az előválasztáson.

Varju László (DK) a kormánypártiaknak címezve szavait elmondta, azt hitték, hogy mindörökké büntetlenül marad az, amit kilenc éve Budapesttel tesznek, hogy évről évre egyre több pénzt vonnak el a fővárostól. 

Szerinte a kormánypártok mindent arra tettek fel, hogy az ellenzék képtelen összefogni, de az elmúlt napok eseményei bebizonyították, tévedtek. Az ellenzék egy izgalmas és valós versenyben, előválasztáson fogja eldönteni, ki fogja legyőzni Tarlós István főpolgármestert - mondta. Hozzátette: többé nem a kisebbség fogja megmondani a többségnek, milyen legyen a város. Elmondta, ez az év az önök kudarcának éve lesz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint aki azt szeretné tudni, mire számíthat Gyurcsány Ferenc csapatától Budapest, nézze meg a négyes metró ügyét: ez a legnagyobb korrupciós balhé a rendszerváltás óta, a beruházás értékének nagyjából egyharmadát ellophatták.

Úgy értékelt, Gyurcsány Ferenc és emberei nagy kedvvel kebelezik be az egész baloldalt. Elmondta, Brüsszelben Gyurcsány Ferenc felesége lesz a fő koordinátor, Budapesten a munkát egy volt újságíróval szeretnék elvégeztetni. Sokadik példa ez, amely azt bizonyítja, hogy a szálakat a baloldalon "az őszödi szemkilövető" mozgatja - közölte.

Az előválasztásról azt mondta, ismét kezdődik a baloldali marakodós szappanopera következő évada, "a hatalomért éhezők viadala", sokféle céljuk lesz, de az ország gyarapodása biztos nem. Megjegyezte, azon már csak Karácsony Gergely lepődik meg, hogy Gyurcsány Ferenc átverte.

Forrás: MTI