Donáth Anna: a kormány sötét és hideg lakásokba zárja a szegény családokat

HírKlikk 2020. november 17. 21:10 2020. nov. 17. 21:10

A Momentum EP-képviselője Facebook-oldalán arról ír: a védekező intézkedések okán, sokkal többet kell fűteni és világítani, amire jóval kevesebb pénz áll rendelkezésre.

A politikus szerint, a járványügyi lezárások miatt hazaküldött iskolások ugyanúgy otthon vannak, mint a munkahelyüket elveszített szülők, emiatt többet kell fűteniük és több áramot is használnak mint korábban, de kevesebb pénz áll a rendelkezésükre.

„Mindeközben a kormány késlekedik közműkikapcsolási moratóriumot bevezetni. Bezárja az emberek munkahelyét, a fiatalok iskoláit, őket a lakásukba – majd a másik kezével beszedné a magasabb fogyasztás miatt megemelkedő közműdíjakat. Aki nem fizet, annál pedig sötét és hideg lesz. Ezt az embertelenséget nyújtja a magát családbarátnak hirdető kormány” – fogalmaz a Facebookon Donáth Anna és hozzáteszi, hogy abban az országban „löknek ki embereket a civilizációból”, ahol milliárdokból tervezik meg a vadászati világkiállítást.

„Facebookon pózoló miniszterelnök, életmód-tanácsokkal jelentkező tiszti főorvos: az ő produkciójukból semmit sem fog látni az a család az ingyenes interneten, akinél kikapcsolják az áramot. Aki pedig a kórházak telítettségéért aggódik a kormányban, az gondolkodjon el: vajon milyen hatással van a fűtetlen lakás a légúti megbetegedés esélyére? Az, hogy járvány idején, sötét és hideg lakásokba zárnák a legszegényebb magyarokat, igazságtalan és embertelen. Azonnal fel kell függeszteni a kikapcsolásokat! Próbáljanak meg végre a kormányban is emberként viselkedni” – fejezni be posztját a politikus.

Forrás: Facebook