Eddig 7,5 milliárdot költöttek Orbánék a nemzeti konzultációkra

HírKlikk 2020. július 16. 12:54 2020. júl. 16. 12:54

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden nyilvánosságra hozott egy összegzést arról, hogy mennyibe kerültek az elmúlt évek nemzeti konzultációi. Illetve, hogy mennyi volt a gyártási, előállítási költség – írja a 24.hu.

A kormány 2016 óta három konzultációt tartott meg, a negyedik, a „koronavírus és a gazdaság újraindítása” témájában rendezett levélküldés pedig jelenleg is zajlik. A négy konzultáció összköltsége meghaladta a bruttó 7,5 milliárd forintot – írta meg elsőként az Azonnali.

Rogánék összesítője szerint, a mostani konzultáció gyártási és előállítási költsége egymillió híján 1,9 milliárd forint. A kormány legdrágább levélkérdése a családpolitikai nemzeti konzultáció volt. A költségek itt jócskán meghaladták a 2,2 milliárd forintot.

A Soros-tervről szóló konzultációra összesen 2 milliárd, az Állítsuk meg Brüssszelt! címűre pedig 1,3 milliárd ment el. A Belügyminisztérium az első konzultációnál még 1,2 milliárdból ki tudta gazdálkodni konzultációs ívek címzettekhez történő eljuttatását, a másodiknál viszont ez már több mint 1,9 milliárdba került. A konzultációk kommunikációs költései nem szerepelnek Rogánék listájában.

Forrás: 24.hu