Egy 16 éves fiú agyonlőtte egy kecskeméti család kutyáját

HírKlikk 2018. július 21. 16:04 2018. júl. 21. 16:04

Könnyeivel küszködve mesélte el a baon.hu-nak Bajtay Anita, hogy a három kilós yorki kiskutyájukat egy 16 éves fiú agyonlőtte pénteken reggel Nagyréven.

A kecskeméti család horgászni utazott a hosszú hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg Anita néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutyus eltűnt.

"Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre."

Bajtay Anita azt is elmondta, hogy a fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek. A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult.

Nico egy fajtiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert.

A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel a fiú betöltötte a 14. életévét, már büntethető. Tettéért akár három évet is kaphat.