Egy csepelnyi külföldi került Magyarországra

Nagy András 2018. január 29. 12:26 2018. jan. 29. 12:26

A nemzetbiztonsági bizottság múlt csütörtöki botrányos ülése megmutatta, milyen jövőt szán Magyarországnak a Fidesz, ha újra felhatalmazást kap a kormányzásra - jelentette ki Molnár Zsolt hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján. "Arra kérem a magyar választókat és a Jóistent is, hogy ettől óvjanak meg minket" - tette hozzá.

A magyar választóknak azonban először is tisztán kell látniuk, történt-e titkos befogadás - utalt arra az 1300 (más források szerint akár 2300) menekült ügyére, akikről a kormány helyettes külügyi államtitkár egy máltai interjúban beszélt. Meddig tart még a kettős beszéd és a tízmilliárdokból működő fideszes hazugsággyár? - kérdezte.

Nem csak az 1300 befogadott menekült ügyében, de más fontos kérdésekben is titkolózik a Fidesz: például nem láthatunk tisztán az úgynevezett Soros-terv bizonyítékairól, mert Orbán Viktor nem vett részt a bizottság múlt heti ülésén, és nem mutatta be azokat a dokumentumokat, amik ennek a senki által nem látott tervnek a létezését bizonyítanák.

Nem tudjuk azt sem, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásokkal milyen visszaélések vannak, ahogy az azeri bankszámlák ügyében, a letelepedési kötvények körül, de a moszkvai vízumgyár esetében sem. Molnár Zsolt szerint mindent egybevetve akár 50 ezer, vagyis lassan egy Csepelnyi külföldi került Magyarországra a Fidesz a közreműködésével az elmúlt években.

Molnár ezért most Kövér Lászlóhoz és Pintér Sándorhoz fordult. Előbbinek azért írt, hogy kiderüljön, mit gondol a házelnök a csütörtöki botrányos ülésről, amit a Fidesz Németh Szilárd vezetésével lényegében megpuccsolt. A belügyminisztertől pedig azt várja, hogy a Soros-terv és az 1300 titkos befogadott ügyében ha kell, a miniszterelnök helyet is adjon válaszokat, például a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adataira támaszkodva.

Orbán Viktornak azért lesz még egy utolsó lehetősége, hogy pontot tegyen az állítólagos Soros-tervvel kapcsolatos találgatásokra. A bizottság szocialista elnöke jövő csütörtökre ismét összehívta a testületet. Ezen természetesen Szél Bernadett is részt fog tudni venni, "mondjon akármit Németh Szilárd". Arról ugyanis, hogy ki minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, a politika nem dönthet, kizárólag a szakszolgálatok, például az Alkotmányvédelmi Hivatal.