Egy késő őszi kongresszuson dönthet az EP-választás jelöltjeiről a Fidesz

HírKlikk 2023. szeptember 10. 10:45 2023. szept. 10. 10:45

Az atv.hu-nak ezt fideszes források erősítették meg. A portál szerint a Fidesz várhatóan novemberben tart egy tisztújító kongresszust, és minden bizonnyal ezen véglegesítik az EP-választás jelöltjeit, és a párt programját. 

Az atv.hu forrásai azt is elmondták, hogy Orbán Viktor újraválasztása nem lehet kérdés, személye miniszterelnökként és pártelnökként is megkérdőjelezhetetlen. A választási listákat, így az EP-listát is a párt országos választmánya fogadja el a Fidesz alapszabálya szerint.

A források szerint a kongresszusi döntés után a miniszterelnök még szélesebb, hangsúlyosabb felhatalmazást tudhat majd maga mögött brüsszeli tárgyalásain. Az már korábban kiderült, hogy a Fidesz EP-listavezetője Varga Judit volt igazságügyi miniszter lesz. 

Orbán Viktor, valamint politikai igazgatója, Orbán Balázs a szombati kötcsei pikniken is elsősorban arról beszéltek, hogy „Brüsszelben változást kell elérni”. A politikai igazgató azt mondta: „Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit”, és ezen csak akkor lehet változtatni, ha Európában és Magyarországon is a jobboldali elit kap többséget. 

Forrás: atv.hu