Egyiptom és Jordánia elhagyására szólította fel állampolgárait  Izrael

HírKlikk 2023. október 21. 15:45 2023. okt. 21. 15:45

Izrael felszólította állampolgárait, hogy haladéktalanul hagyják el Egyiptomot és Jordániát. Ezt a nemzetbiztonsági tanács közölte szombaton. Közben a gázai háború miatt regionális szinten fellángolt a feszültség.

„Izrael Nemzetbiztonsági Tanácsa 4-es szintre (magas fenyegetettség) emeli az Egyiptomra (beleértve a Sínai-félszigetet) és Jordániára vonatkozó utazási figyelmeztetését: azt ajánlja, hogy ne utazzanak ezekbe az országokba, és az ott tartózkodóknak, hogy... a lehető leghamarabb hagyják el a két országot" – áll a testület közleményében. Az értesítés alig néhány nappal azután érkezett, hogy Izrael visszahívta diplomatáit Törökországból, miután korábban felszólította állampolgárait, hogy szintén távozzanak – írta meg az ATV az AFP-re hivatkozva.

A háború azután lángolt fel, hogy a Hamász terroristái a Gázai övezetből berontottak Izraelbe, több mint 200 túszt ejtve, és legalább 1400 embert megölve, többségében civileket, akiket izraeli tisztviselők szerint lelőttek, megcsonkítottak vagy halálra égettek.

Izrael azóta megfogadta, hogy megsemmisíti a Hamászt, és a válaszul indított bombázó hadjárat egész városrészeket tett a földdel egyenlővé Gázában, eddig 4 137 palesztin, főként civil lakos meghalt a Hamász vezette egészségügyi minisztérium szerint.

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom