Egy japán származású fideszes jelölt kitiltaná a migránsokat

HírKlikk 2019. szeptember 3. 07:19 2019. szept. 3. 07:19

Song Simon azt mondja: nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat.

Több olyan bejegyzést is megosztott Facebook-oldalán Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje, amik migrációellenes hozzáállásról tanúskodnak - írja az Index, hozzátéve, hogy Song Simon magyar anya és japán apa gyermeke.

A XIX. kerületi politikus egyik posztjában például azt írja Gajda Péterről, Kispest most is újra induló szocialista polgármesteréről, hogy

aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.

Áprilisban pedig a Patrióta Európa Mozgalom egyik Facebook-bejegyzését osztotta meg, amelyben az az elhíresült kép szerepel, amelyiknek a hátterében az égő Notre-Dame van, az előterében pedig két arab(nak tűnő) fiatal férfi éppen a rendőrségi szalag alatt bújik át mosolyogva. 

Ez a kép önmagáért beszél. Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat. Nem érdemes feltételezésekbe bocsátkozni a tűz eredetét illetően, de az, hogy éppen nagyhéten, éppen Európa egyik legismertebb, legjelentősebb keresztény szimbóluma lobbanjon lángra "balesetből"... Május 26-án akadályozzuk meg Európa végleges pusztulását!

- írta Song Simon a Facebookon.

Az Index megkereste Song Simont, hogy megkérdezze, mi a véleménye Orbán Viktor azon kijelentéséről, amikor azt mondta: meg kell őriznünk az etnikai homogenitást. A politikus írásban nem válaszolt, de később felhívta a portált, és azt mondta, migrációs témában nem nyilatkozik. Amikor a lap visszakérdezett, hogy miért nem, Song Simon letette a telefont.