Egyre több magyar módosítja a fűtést, hogy spórolhasson

HírKlikk 2023. december 18. 19:00 2023. dec. 18. 19:00

Megnőtt a magyar lakosság energiatudatossága, miután 2022 augusztusától az átlagfogyasztás felett jelentősen emelkedett a villamos áram és a földgáz ára.

Már több mint nyolcezren regisztráltak a Magyar Klímacsereprogramba, hogy akár 150 ezer forint kedvezménnyel lecseréljék elavult klímájukat négy évszakos, energiahatékony és olcsón üzemeltethető új berendezésre – írja a pénzcentrum.

Különösen a fűtéshez használt lakossági gáz árának növekedése miatt kellett sokaknak gyorsan változtatni, mivel az átlagfogyasztás feletti piaci ár a korábbi árszínvonal több mint hétszeresére emelkedett. Emiatt érezhetően megnőtt a fűtésre alkalmas klímák iránti kereslet.

Idén ősszel az is kiderült, hogy nem is olyan könnyű azok helyzete, akik a lakossági kedvezményes tarifának megfelelő szinten szeretnék gázfogyasztásukat tartani, mivel összetett számítások adják meg, hogy mely hónapban jogosultak rá a háztartások, a módszertan pedig éppen idén decemberben módosult.

Ebben a helyzetben egyre többeknek jelenti a gázfűtés alternatíváját az energiahatékony és költségtakarékos klímás fűtés: még a kedvezményes lakossági áram- és gáztarifával számolva is negyedével kedvezőbb az A+ kategóriás klímaberendezésekkel biztosítani a lakás melegét, mint földgázzal működő cirkós rendszerrel.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom