Egyre többen elégedetlenek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok

HírKlikk 2023. december 20. 08:10 2023. dec. 20. 08:10

Nőtt az elégedetlenség a magyar társadalomban a Publicus Intézet felmérése szerint.

A kérdésre, hogy „ön mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok”, novemberben a válaszadók 33 százaléka, decemberben már 46 százaléka felelte azt, hogy „egyáltalán nem elégedett”. Bár az „inkább nem elégedettek” aránya 29-ről 25 százalékra mérséklődött, az adatokból kiolvasható, hogy az elégedetlenek tábora összességében 62-ről 71 százalékra emelkedett.

A Népszava megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint azok, akik „teljes mértékben elégedettek”, novemberben és decemberben egyaránt 8 százalékot tettek ki, az „inkább elégedettek” aránya közben 27-ről 20 százalékra apadt. 

Kiderült a kutatásból az is: a megkérdezettek 79 százaléka állítja, hogy biztosan elmenne, további 10 százalék valószínűleg elmenni szavazni, „ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások”. 

A Publicus Intézet vizsgálata szerint a Fidesz-KDNP a teljes népességben 25 százalékos népszerűségnek örvend, második a Demokratikus Koalíció 14 százalékkal. A Momentum és az MSZP 4-4 százalékon áll. 

A bizonytalanok aránya 36 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz 46 százalékát a DK követi 18 százalékkal, majd a Momentum jön 7, az MSZP 6 százalékkal. A Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk 4-4 százalékra számíthat.

A felmérés rákérdezett arra is, hogy „ön szerint az ellenzéki pártok külön, vagy összefogva induljanak a 2024-es EP-választáson”. A válaszadók relatív többsége (42 százalék) a közös indulást támogatná.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom