Együttműködést kötött a Gábor Dénes Egyetem és a Microsoft Magyarország

HírKlikk 2023. szeptember 6. 13:30 2023. szept. 6. 13:30

A Gábor Dénes Egyetem és a Microsoft Magyarország az egyetem tanévnyitó és diplomaátadó ünnepségén szeptember elsején együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja a felek kölcsönös értékteremtő tevékenységének hosszú távú támogatása, a vállalat minőségi képzési rendszereinek, illetve mesterséges intelligencia megoldásainak felhasználása, valamint a digitális transzformáció megvalósítása a felsőoktatásban – közölte az egyetem az MTI-vel szerdán.

Az intézmény egyre nagyobb szerepet szán az oktatásban és a képzési rendszereiben a mesterséges intelligenciának – írták.

Az együttműködési megállapodást a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója Szabó Péter és a Gábor Dénes Egyetem elnöke Dietz Ferenc írta alá. A megállapodás célja, hogy hosszú távon támogassák egymás szakmai tevékenységét, felhasználják a Microsoft minőségi képzési rendszereit, mesterséges intelligencia megoldásait, valamint megvalósítsák a digitális transzformációt a felsőoktatásban.

Az együttműködés alapján a Microsoft Learn for Educators program keretében a hallgatók és oktatók hozzáférhetnek a Microsoft hivatalos tananyagaihoz és tanúsítványaihoz, amelyek alap- és haladó szintű ismereteket nyújtanak a felhőalapú számítástechnikáról, a mesterséges intelligenciáról, a kiberbiztonságról és az üzleti alkalmazásokról.

A Microsoft AI képelemzési technológiája lehetővé teszi a képek vizuális jellemzőinek kinyerését és értelmezését előre betanított mesterséges intelligencia modellek segítségével. Ez a technológia alapvető fontosságú a GDE dróntechnológiai képzéseiben, ezért a terület kutatására a GDE Mesterséges Intelligencia Tudásközpontot hoz létre. A tudásközpont a Microsoft által biztosított tananyagra építve és a Microsoft technológiát is felhasználva kutatja a területet.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom