Elégedetlen lakosságot toboroz a Fidesz

FSP 2021. november 24. 15:40 2021. nov. 24. 15:40

A Fidesz semmit sem bíz a véletlenre. Sem a jövő évi választás eredményét – lásd még a fiktív lakcímek törvényessé tételét – sem pedig egy, számukra fontos kurzusfilm sikerét, amelyre buszon szállítják az iskolásokat, akiknek egyébként az esetek többségében kötelező a megjelenés. Egy mostani elektronikus levél szerint, a november 24-i szerdai fővárosi közmeghallgatáson is biztosra kívánnak menni, ezért lakosságot toboroznak, elégedetlen embereket, akik kérdéseikkel széttrollkodhatják a városvezetés által szervezett eseményt.

„Tisztelt Tagtársunk!

A Fővárosi Önkormányzat 2021. november 24-én (szerdán) 17.00-tól közmeghallgatást tart, melyet a Budapest.hu-n élőben is közvetít.

A közmeghallgatás jó alkalmat teremt arra, hogy szembesítsük Karácsony Gergely főpolgármestert azzal, hogy csalódást okozott a Budapestieknek! (sic!)

A járványhelyzetre hivatkozással a korlátozott számban személyesen, interneten keresztül pedig korlátlanul lehetőségünk van a szembesítésre! A fentiek alapján kérem Önt, hogy a budapest.hu címen, a közmeghallgatás napján elhelyezett linken keresztül, online vegyen részt a Közmeghallgatáson, és 17-18 óra között az online űrlap kitöltésével minél többen szembesítsük a Főpolgármestert azzal, hogy csalódást okozott a Budapestieknek! (sic!)

Kérem, hogy mondja el a véleményét Ön is azokban a témákban, melyek felháborítják vagy közvetlenül érintik Önt és lakókörnyezetét.”

A levél megfogalmazója nem bízik abban, hogy az általa megszólított lakosság önmagától is képes szavakba önteni felháborodását, ezért „segítségképpen” több témát is felsorol, amelyek a levél fogalmazója szerint felháboríthatják a budapestieket. (Ezek ismertetésétől most eltekintünk.) A levelet természetesen nem írták alá, az utolsó mondat azonban – Hajrá Budapest! Hajrá magyarok! – sejteti, hogy honnan is jöhetett a küldemény.