Elfogytak az orvosok, szünetel a szemészet, megszűnik az ortopédia Nagykőrösön

HírKlikk 2023. november 10. 17:05 2023. nov. 10. 17:05

Nagykőrösön november 9-től határozatlan ideig szünetel a szemészeti szakrendelés, az ortopédia pedig január 1-jétől lesz helyben elérhetetlen. A betegeket a ceglédi szemészeten, illetve a kecskeméti kórház ortopédiai szakrendelésén látják majd el.

A 23 ezer lakosú Pest megyei város önkormányzati újságjának november 10-i számában jelent meg a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet igazgatójának közleménye, amelyben arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a szemészeti szakrendelés november 9-től határozatlan ideig szünetel, a betegek ellátását a ceglédi szemészeti szakrendelő látja el. Az ortopédia is megszűnik, a feladatot január 1-jétől a kecskeméti kórház ortopédiai szakrendelése végzi.

A 24.hu megkérdezte a kórház igazgatóját, mi áll a rendelések megszűnésének hátterében. Tankó Ágota válaszában azt írta, a szakrendelést ellátó orvos távozása miatt 2023. november 9-től átmenetileg szünetel a szemészeti szakrendelés, a feladatot ez idő alatt a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház veszi át. „Azon dolgozunk, hogy a megüresedett álláshelyet mielőbb betölthessük, így már sor került a pozíció meghirdetésére is” – tette hozzá.

Az otopédiával kapcsolatban azt írja: „Az ortopédus szakorvos kolléga távozása miatt a 2024. január 1-jétől szünetelő ortopédiai szakrendelés feladatait a Bács-Kiskun Vármegyei Kórház veszi át és látja el a pácienseket. Ennek megfelelően egyetlen beteg sem marad ellátatlan.”

Az intézményvezető hozzáteszi, további szakrendelések szüneteltetését nem tervezik 

A 444 megjegyzi: Cegléd és Kecskemét is autóval jó 20 perc alatt érhető el Nagykőrösről, közösségi közlekedéssel nehezebben. Se a ceglédi, se a kecskeméti kórházhoz nincs közvetlen buszjárat Nagykőrösről, a betegeknek mindkét szomszédos városban helyi buszokra kell átszállniuk. Különösen érzékenyen érinti ez az ortopédiai betegeket.

László Ferenc, a település MSZP-s önkormányzati képviselője a Hírklikknek elmondta, hogy a lakosság felháborodva értesült a rendelések megszűnéséről. Felidézte, hogy hat évvel ezelőtt már volt ilyen helyzet, akkor a nőgyógyászati szakrendelés szűnt meg az orvos nyugdíjba vonulása miatt, de azt rövid időn belül – miután a helyi szocialisták tiltakozó demonstrációt jelentettek be a kórház elé – sikerült rendezni. László Ferenc szerint néhány évvel ezelőtt még három szemorvos volt a szakrendelésen, ez csökkent le most nullára.

Hozzátette: az év elején a tüdőszűrés szűnt meg a nagykőrösi rendelőintézetben, mivel a régi készülék meghibásodott. Javítása vagy cseréje azóta sem történt meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom