Elhallgatta az MTI, hogy Krausz Ferenc aggódik a tanári munka magyarországi megbecsülése miatt

HírKlikk 2023. október 7. 15:40 2023. okt. 7. 15:40

A friss Nobel-díjas fizikus Inforádióban úgy fogalmazott, hogy „szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon.” A Hír Tv-nek arról beszélt, hogy a „tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani,” az M5-ön pedig  még a fentieknél is konkrétabban fogalmazott. Azt mondta, hogy „rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét.”

Nemrégiben a Hírklikk írt arról, hogy az MTI és általában a közmédia elhallgatta, hogy a Nobel-díjas Krausz Ferenc a díjjal járó teljes összeget – több mint 121 millió forintot – egy általa létrehozott szervezeten keresztül az ukrajnai háború károsultjainak javára ajánlotta föl. Az adófizetők pénzéből működő távirati iroda később sem hazudtolta meg önmagát, s bár Krausz Ferenc pénteken háromszor is nyilatkozott, az MTI egyetlen alkalommal sem említette, hogy a neves tudós aggódik a magyarországi pedagógusok megbecsülése miatt.

Amikor Krausz Ferenc a Hír Tv-nek arról beszélt, hogy a „tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani”, akkor visszautalt saját inspirációjára, arra, hogyan indították el őt a tanárai a fizika felé – emlékeztetett az interjúkat szemléző Telex. Krausz szerint, ha a jövőben nem lesznek Kiss tanár urak, Láng tanár urak, meg Vermes tanár urak, akkor nem lesznek magyar Nobel-díjasok sem.

Az m5-ön még hangsúlyosabban kifejtette ezt a gondolatát: „... szeretném megjegyezni, hogy rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban. Ugyanis, ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj.”

A Magyar Távirati Iroda, amely szintén összefoglalót készített az interjúról, az egyik legfontosabb üzenetét, a tanári szakma helyzetéről szólót, már kihagyta. Kiss tanár urat megemlítette az MTI, mint azt a móri tanárt, aki érdekfeszítő órákat tartott, és hogy a gimnáziumban szerettette meg Krausszal a fizikát, de azt, hogy a fizikus aggályosnak látja az oktatás jelenlegi helyzetét, már nem tartották fontosnak közölni.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom