Elhunyt a fideszes polgármester, akit csalással vádoltak, de újraválasztották

HírKlikk 2020. december 31. 16:00 2020. dec. 31. 16:00

Elhunyt Mondok József (1956-2020), Izsák város polgármestere, a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum politikusa, aki azzal várt híressé – vagy inkább hírhedtté? –, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt bírósági per folyt ellene, de ennek dacára, ismét megválasztották a település első emberének. 1998 óta szinte folyamatosan vezette a települést.

A Magyar Hang vette észre a gyászhírt, amit eredetileg Lezsák Sándor tett közzé  hivatalos Facebook oldalán. Abban az Országgyűlés kormánypárti alelnöke szűkszavúan méltatta a veterán politikust: „Sokan ismerték, szerették. Városépítő munkáját mindenkor becsültem”. 

A Hírklikk is többször foglalkozott Mondok Józseffel, akit úgy választottak újra az idén szeptemberben Izsák város polgármesterévé, hogy a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per volt folyamatban ellene. A vád szerint 35 millió forint pályázati támogatásból vadászházat építtetett, ahova feleségével beköltözött. Emellett az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem 1 millió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatottra, aki a vadászházban dolgozott.

politikus szerint viszont a vadászház ügye politikai lejárató kampány volt csak, mely számos valótlan állítást hozott nyilvánosságra, a „rágalmak” pedig alaptalanok voltak.

Mondok József már volt korábban Izsák polgármestere, 1998-tól öt cikluson át, összesen 21 évig vezette a települést, és 2019-ben is indult a tisztségért. Ám akkor 39 szavazattal a független Kutas Tibor nyerte meg a választást, aki azonban az idén június 18-án, közösségi oldalán jelentette be, hogy még aznap lemond tisztségéről. 

Forrás: Hírklikk