Elítélték a kocsmában verekedő polgármestert

HírKlikk 2019. december 3. 14:27 2019. dec. 3. 14:27

Budai Lászlót, az 1300 lelkes baranyai Alsószentmárton első emberét csoportos garázdaságért és testi sértésért marasztalta el a Siklósi Járásbíróság hétfőn kihirdetett verdiktjével.

Budai 2017 júniusában rokonaival bántalmazta a falu kocsmájának gazdáját, Mali Zoltánt, aki Drávapiski független polgármestere. Az atrocitás a sértett kocsmájának teraszán történt: Budai hátulról ledöntötte a székén ülő Malit, majd ő és három családtagja több tucatszor megütötték és megrúgták a földön fekvő férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – írja a Népszava.

A két haragos korábban jó viszonyban volt. Mali szerette volna, ha Alsószentmártonból kitiltják a mozgóboltot, és kapott is erre ígéretet Budaitól. Mivel azonban a közmeghallgatáson megjelenő helybéliek többsége úgy szavazott, hogy maradjon a mozgóbolt, Budai nem teljesítette Mali kérését. Akkortól megromlott a két férfi viszonya. Ezt fokozta, hogy Budai ellen három különböző gazdasági ügyben is eljárás indult, s ezek állásáról az interneten Mali folyamatosan tájékoztatta a falu népét.

Budai Lászlót egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Ha a verdikt jogerőssé válik, akkor Budai polgármester maradhat, mivel csak akkor kell felállnia székéből, ha letöltendő büntetést kap, vagy ha a bíróság eltiltja őt a közügyektől. 

Forrás: Népszava