Elképesztő fideszes stílus egy váci frakcióülésen (+18)

HírKlikk 2019. október 4. 14:46 2019. okt. 4. 14:46

Egy hangfelvétel jutott az Alfahír birtokába, amelyen a váci Fidesz-frakció tagjai egészen megdöbbentő stílusban tárgyalnak a helyiek mindennapjait meghatározó döntésekről. A kocsmai stílus mellett az is érdekes, hogy elismerik, semmilyen fejlesztés nincs a városban, továbbá, hogy rosszul gazdálkodnak, ráadásul a felvételen Fördős Attila polgármester megalázó módon oktatja ki Pető Tibor alpolgármestert a pénzügyekkel kapcsolatban.

Engem minden lófaszért feljelentenek, én mást se csinálok, csak bíróságra járok ezek miatt a görények miatt

- így indítja a kormánypárti káromkodásparádét Fördős Attila, Vác polgármestere.

Azon a frakcióülésen, amelyen a felvétel készült, a „baszd meg” kötőszóként szerepel, aki hibázik, az „elbaszta”, de „szét lesz baszva a segge”, akit felelősségre vonnak, azt „baszogatják”, de ő „leszarja”, aki tehetetlen valamiben, az „mi a faszt tud csinálni?”, és akit valaki kedvel, az a „seggnyalója”.

A felvételen hallható, hogy egy idő után kezd válságosra fordulni a helyzet, mert valaki 10 sört kér. Pedig vezetés közben inni nem illik, akár településről, akár autóról van szó. A sör persze már legfeljebb a szaghatásokkal teljesítheti ki a kocsmai hangulatot, hiszen egymást hülyézik és majmozzák, aki feljelenti őket, az „görény”.

Pedig volt miről beszélni, mert a felvételen hatalmas költségvetési hiányról, hibák eltussolásáról, sőt, csődről is szó esett, nem beszélve arról, hogy „dugdossuk a lyukat és semmi fejlesztés nincs, sőt semmi állagmegóvás nincs, helyben állunk, érted, és minden avul”.

Ezt utóbbit pedig sem a trágárság, sem a sör nem oldja meg. 

(Az eredeti cikk itt olvasható.)