Elképesztő zavar a Fidesz jászberényi kampányában

Csanádi Dávid 2019. november 8. 15:31 2019. nov. 8. 15:31

Nem bíznak a saját delegáltjaikban, elmarasztalták őket a hazugságért, közben telefonon budapesti lakosokat buzdítanak a jászberényi szavazásra.

Személyesen tapasztaltam meg ma délután, hogy milyen a Fidesz jászberényi kampánya. Egy budapesti(!) telefonszámról jelzett hívást a mobilom, és mikor felvettem, Szijjártó Péter igen határozott hangon, felvételről duruzsolta a fülembe, hogy csak akkor segít Jászberénynek, ha Szabó Tamás lesz a polgármester. Nem tudom, milyen adatbázisból dolgozhatnak a Fidesz telefonálgatás-felelősei, hiszen budapesti vagyok, aligha szerepelnék a jászberényi névjegyzékben.

Időközben a Jászberényi Helyi Választási Bizottság elmarasztalta Pócs János fideszes országgyűlési képviselőt és Szabó Tamás polgármesterjelöltet „valótlan tartalmú tényállítás” miatt, és eltiltotta őket a további jogsértéstől. A két politikus egy kampányvideóban azt állította, hogy a Szegedi Ítélőtábla választási csalás miatt dobta vissza Budai Lóránt ellenzéki polgármesterjelölt beadványát, pedig nem így volt: az ítélőtábla formai okok miatt nem fogadta be a fellebbezést.

Úgy tűnik, a bizalmatlanság is felütötte a fejét a jászberényi Fideszben, mert, ha friss információink helytállóak, akkor a Fidesz a szavazóköri delegáltjainak harmadát lecserélte. A jászberényi delegáltak helyett, a környező településről hív segítséget Szabó Tamás és Pócs János.

Jászberényben vasárnap tartanak megismételt választásokat, az első körben Budai Lóránt 14 szavazat különbséggel győzött, a Fidesz ezt megfellebbezte, így még egyszer urnák elé kell járulnia a jászsági város választópolgárainak.