Elképesztő! Műtét közben jelentkezett be egy orvos az online tartott tárgyalására

HírKlikk 2021. február 28. 21:00 2021. feb. 28. 21:00

A kaliforniai Scott Green csütörtökön nem jelent meg a tárgyalásán, amit a járvány miatt online tartottak Zoomon, műtőben volt, onnan jelentkezett be. A bíró hamar elnapolta az ügyet.

A 444 a BBC információ alapján számol be egy különös bírósági tárgyalásról. Scott Green bejelentkezett a tárgyalásra, az ügyész megkérdezte az orvost, hogy biztosan alkalmas-e az időpont a tárgyalásra, mert „úgy tűnik, hogy épp a műtőben van”. Az orvos azonban úgy nyilatkozott, hogy kezdődhet a tárgyalás, részt tud rajta venni. A különös helyzetről videófelvétel is készült, mivel a tárgyalást online közvetítik, mert a közlekedési ügyek tárgyalásainak a jog szerint nyilvánosnak kell lenniük.

Amíg arra vártak, hogy a bíró is bejelentkezzen a tárgyalásra, addig Green folytatta az előtte fekvő beteg operálását.

A bíró a megérkezése után látta, hogy éppen egy operáció közepébe csöppent, így közölte, hogy elhalasztaná a tárgyalást, mert kényelmetlennek érzi a helyzetet. Az orvos ragaszkodott a tárgyalás megtartásához, mondván, hogy van mellette egy másik orvos is, aki segít neki a műtétben.

A tárgyalást elnapolták, a kaliforniai Orvosi Tanács pedig nyilatkozatot adott ki, miszerint kivizsgálják az ügyet, mivel „elvárják, hogy az orvosok betegeik kezelése közben tartsák az ellátás színvonalát”.

Forrás: 444.hu