Ellenzéki pártok szerint Orbán propagandát folytat és a korábbi hibákat igyekszik korrigálni

HírKlikk 2021. április 6. 21:15 2021. ápr. 6. 21:15

Ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor a keddi járványügyi bejelentésében sem adott magyarázatot csapnivaló kormányzati teljesítményére, ehelyett maradt a propaganda, a nyitás pedig csak a korábbi hibák korrekcióját jelenti.

Barkóczi Balázs  a DK szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor nem adott magyarázatot arra, hogy „miért Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon hetek óta, hogy miért nem jutnak idősek lélegeztetőgépes ellátáshoz, hogy milyen kormányzati döntések és mulasztások vezettek több ezer magyar ember egyébként elkerülhető halálához. Ehelyett maradt a propaganda és a hencegés a háziorvosok oltási teljesítményével".

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt követeli, a kormány a jövőben bízza a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre – közölte a szóvivő.

„A kormány teljesítményét már ismerjük, és nem akarunk még több családtagot, rokont, barátot és ismerőst gyászolni. Az ország érdekében reméljük, hogy ez volt a miniszterelnök utolsó járványügyi bejelentése" – fogalmazott Barkóczi Balázs.

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté közös közleményükben úgy vélekedtek, hogy a boltok nyitvatartásának meghosszabbítása nem nyitás, hanem csak a korábbi hibák korrekciója.

Álláspontjuk szerint, korábban bebizonyosodott, hogy a kormány se a járvány második, se a harmadik hullámára nem volt felkészülve. Most, a döntések meghozatalánál, nem vette figyelembe az új fertőzöttek, a kórházban ápoltak és az elhunytak számát és továbbra sem ad segítséget a rászorulóknak.

„A kormánynak a járvány kezelésével, a rászorulók támogatásával kellene foglalkoznia, nem a propagandával és főleg nem a bűnbakkereséssel!" – fogalmaztak.

Végül hangsúlyozták, hogy a 2,5 millió oltott bizakodásra ad okot és az LMP arra biztat mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát, mert a szakértők szerint messze vagyunk még a nyájimmunitástól.

Forrás: MTI/Hírklikk