Ellopták Banksy közlekedési tábláját

HírKlikk 2023. december 24. 11:20 2023. dec. 24. 11:20

Lopással és rongálással gyanúsítják azt a férfit, aki ellopott Londonban egy közlekedési táblát. A gyanúsított által megfújt táblán világhírű művész, Banksy alkotása volt látható.

Az alkotást – egy piros stoptáblát, amelyen három katonai drón látható – pénteken leplezték le a délkelet-londoni Peckhamben, a Commercial Way sarkán – írta a BBC nyomán a 444. Egy órával azután, hogy Banksy kirakta a művet hitelesítő posztját az Instagramra, két ember – miközben a járókelők videózták és fotózták őket – levágta a táblát. A műtárgyat feltehetőleg a feketepiacon szerették volna értékesíteni, a hasonló Banksy-művek értéke ugyanis több tízmillió forint lehet. 

A hatóságok új táblát helyeztek ki a közlekedők veszélyeztetésének elkerülése érdekében, egy helyi utcai művész pedig kirakta ugyanoda az eltűnt Banksy-mű reprodukcióját.

A helyiek bíznak abban, hogy visszakapják a táblát, mert szerintük „itt nem csak egy utcatábláról van szó, hanem egy műalkotásról, amely a közösségnek szól. Ez utcai művészet, és az emberekért van.”

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom