Elvették a Balog Zoltán püspököt bíráló református lelkész szolgálati autóját

HírKlikk 2024. augusztus 29. 10:15 2024. aug. 29. 10:15

Miután februárban kiderült, hogy Balog Zoltán volt fideszes miniszter, a dunamelléki református egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi elnöke Novák Katalin államfő tanácsadójaként kegyelemre javasolta a bicskei pedofilügyben jogerősen elítélt K. Endre igazgatóhelyettest, Csűrös András gyömrői református lelkész bejelentette: jövedelme egy részét felajánlja az áldozatoknak, mindaddig, amíg Balog hivatalában marad.

A jelek szerint Csűrös András februári megnyilvánulása nem maradt következmények nélkül. A Népszava információi szerint a közelmúltban, a gyömrői református templomban tartott istentisztelet alkalmával egy presbiter olvasta fel a dunamelléki egyházkerület levelét, amely arról értesítette Csűrös Andrást: az egyházkerületben „tartalék szolgálati gépkocsi elkülönítésére kerül sor” annak érdekében, hogy szükséghelyzet esetén az érintett lelkipásztornak „átmeneti segítséget nyújthassunk határozott időtartamra”. 

Mivel új kocsi vásárlására jelenleg nincs mód, viszont – állította a levél – a tartalék gépjárműre máris szükség van, arra kérték Csűrös Andrást, hogy a használatában lévő autót mielőbb adja át. A szóban forgó gépkocsit a gyömrői reformátusok visszaszolgáltatták.

A levelet felolvasó presbiter szerint autó nélkül nehézségekbe ütközik a lelkészi szolgálat teljesítése. A lap kereste Csűrös Andrást, aki nem szeretett volna nyilatkozni.

A Népszava emlékeztet: másoknak is retorzióval kellett szembenézniük, miután nem rejtették véka alá azt a véleményüket, hogy Balog Zoltán méltatlanná vált a püspöki tisztségre. Vargha Anikó tököli kántortól saját gyülekezetének presbitériuma vált meg, Thoma László gazdagréti lelkész félállású adjunktusi szerződését pedig nem hosszabbította meg a Károli Gáspár Református Egyetem.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom