Ennek nem fog örülni Orbán – Megvan az új budapesti amerikai nagykövet

HírKlikk 2022. május 14. 18:02 2022. máj. 14. 18:02

David Pressman lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. A diplomata korábban Barack Obama elnöksége alatt nagykövetként képviselte az Egyesült Államokat az ENSZ-ben, 2014 és 2017 között. Pressman nagyhírű nemzetközi emberi jogi ügyvéd.

Pressmant most nevezte ki Joe Biden amerikai elnök – szúrta ki a 444.

A kinevezésről szóló Fehér Ház-i közleményből kiderül, hogy régi motorost küld az elnök Budapestre. David Pressman ugyanis korábban az Egyesült Államok különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövete volt, képviselte az országot a Biztonsági Tanácsban, és delegáció vezetőként vett részt számos, a nemzetközi békét és biztonságot fenyegető kérdésekkel foglalkozó tárgyalásokon. Korábban Pressman a Nemzetbiztonsági Minisztériumban dolgozott belbiztonsági miniszterhelyettesként, a Fehér Házban a Nemzetbiztonsági Tanács háborús bűnökkel és atrocitásokkal foglalkozó igazgatójaként, valamint a Külügyminisztériumban Madeleine Albright külügyminiszter asszisztenseként.

A jogi végzettségű Pressman jelenleg nemzetbiztonsági és emberi jogi perekben képviseli az ügyfelet a Jenner & Block LLP partnereként. A híres nemzetközi emberi jogi ügyvéd a Nemzetközi Ügyvédi Kamara emberi jogi bizottságának korábbi társelnöke.

További nyolc nagykövet kinevezéséről is most született döntés.

A nagyköveti poszt másfél éve üres, a korábbi elnök, Donald Trump (üzlet)emberből nagykövetté avanzsált kinevezettje, David Cornstein 2020 szeptemberében lemondott. Joe Biden, aki tavaly január óta irányítja az országot, csak most nevezte ki az utódját.

Forrás: 444.hu