Szijjártóék felköthetik a gatyájukat - Megmutatjuk, miért

NVZS 2020. november 24. 08:27 2020. nov. 24. 08:27

Érthetően sokat foglalkoznak Magyarországon ezekben a napokban a leendő amerikai külügyminiszterrel, Antony Blinkennel, kiemelve, hogy magyar felmenőkkel is rendelkezik, s latolgatva, mire készülhet a magyar diplomácia. Hát, felkötheti a gatyát! Ami ugyanis a személyét illeti, habár vérprofi külügyér, nem lehet belepasszírozni a régimódi, merev diplomata-sablonba. Meg is mutatjuk, hogy mennyire jó fej – mégpedig egy további magyar vonatkozással egyetemben.

Mutatunk egy videót, ami néhány éve készült, akkor, amikor Antony Blinken, a Joe Biden megválasztott amerikai elnök által megnevezett leendő külügyminiszter még az Obama-adminisztráció külügyminiszter-helyetteseként gitározik és énekel. Nem is akárhol és nem is akárkikkel.

A színhely, az amerikai főváros; az időpont, 2016 szeptembere; az alkalom, a brit nagykövet rendezvénye, a partnerek pedig a Coalition of the Willing elnevezésű rockbanda tagjai, élükön az egyik legikonikusabb amerikai gitárossal, az ötven, valaha élt legnagyobb amerikai gitárosok egyikének tartott Jeff „Skunk” Baxter-ral, aki korábban Jimmy Hendrix-szel, majd olyan zenészekkel is együtt játszott, mint  B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Barbra Streisand, Donna Summers vagy éppen Elton John.

S hogy ebben mi is a fent említett magyar kapcsolat? A banda egyik alapító tagja egy korábbi magyar diplomata, Simonyi András, aki amúgy a zenekar indulása idején hazánk washingtoni nagykövete volt. (A zenekarról és annak előzményeiről, jelenéről itt olvashatja el korábbi interjúnkat Simonyival.)

S akkor következzék az örömzenélés: