Erdogan aláírása miatt rendkívüli házbizottsági ülést kezdeményez az MSZP

HírKlikk 2023. október 24. 10:20 2023. okt. 24. 10:20

Rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezi az MSZP. A párt közleménye szerint azonnal dönteni kell Svédország NATO-csatlakozásáról.

Rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezi hétfőn az MSZP, ahol javaslatot tesz arra, hogy soron kívül még hétfőn vagy legkésőbb kedden szavazza meg az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozását – olvasható Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke közös közleményében.

Mint írják, februárban a magyar kormány külügyminisztere egyértelműen úgy foglalt állást, hogy mind Svédország, mind Finnország irányába tartják az ígéretüket, miszerint nem mi leszünk az utolsók a ratifikáció tekintetében.

A török elnök október 23-án aláírta Svédország NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet, majd benyújtotta azt Törökország Nagy Nemzetgyűlésének. Az MSZP szerint itt az utolsó pillanat, hogy a magyar kormány is lépjen, és egyértelművé tegye: „Moszkva érdekeit szolgálja, vagy NATO-tagként a magyar emberek érdekét és biztonságát tartja szem előtt".

Az MSZP szerint mivel az ellenzéki pártok már világossá tették, hogy támogatják Svédország NATO-csatlakozását, így az 54 képviselő mellé „még 47 bátor fideszes vagy KDNP-s, a békét támogató országgyűlési képviselő szavazatára van csak szükség, és akkor a magunk részéről le is zárhatjuk ezt a kérdést".

Nincs több mellébeszélés, eljött a tettek ideje a kormánypártok részéről is! – írja az MSZP.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom