Erdogan: Netanjahu olyan, mint Hitler

HírKlikk 2023. december 27. 18:30 2023. dec. 27. 18:30

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adlof Hitlerhez, Izrael Gáza elleni hadműveleteit pedig a nácik zsidó emberekkel szembeni bánásmódjához hasonlította Recep Tayyip Erdogan török elnök – írja a Reuters.

Törökország NATO-tagállamként már korábban is „terrorállamként" hivatkozott Izraelre, a Gáza elleni légi és szárazföldi támadásokat is bírálta, illetve azt szorgalmazta, hogy állítsák nemzetközi bíróság elé az izraeli vezetőket.

A HVG szerint Erdogan most az Izraelt támogató nyugati országokat nevezte bűnrészeseknek az izraeli „háborús bűnökben”. Régebben elítélték Hitlert. Miben különböznek Hitlertől? El fogják érni, hogy visszasírjuk Hitlert. Az, amit ez a Netanjahu tesz, bármivel is különb lenne annál, amit Hitler tett? Nem az – fogalmazott Erdogan, aki szerint Netanjahu gazdagabb, mint Hitler volt, és a nyugat támogatásával ölt meg több mint 20 ezer gázai lakost.

Erdogan, aki népirtást követ el a kurdok ellen, aki világrekorder az uralmával szembenálló újságírók bebörtönzésében, legyen az utolsó ember, aki erkölcsről prédikálhat nekünk – válaszolt Netanjahu a török államfő bírálataira.

Törökország egyébként minden kritikája ellenére, fenntartja a kereskedelmi kapcsolatokat, ami a török ellenzék mellett Irán visszatetszését is kiváltotta.

Ankara szerint az Izraellel folytatott kereskedelem meredeken visszaesett október 7-e óta, amikor a Hamász terrortámadása több mint 1200 embert megölt, ami után Izrael háborút indított.

Forrás: HVG


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom